zz311

Myrer i huset kan være en generende plage, men der er skridt, du kan tage for at bekæmpe dem effektivt. Læs med i denne korte oversigt og få gode tips og råd til at slippe af med myrer og forhindre en invasion.

Find deres bo

Skadedyrsbekæmpelse af myrer starter typisk med at finde deres bo. Myrerne følger ofte faste stier, så følg deres spor tilbage for at finde boet. Dette er normalt et lille hulrum i jorden eller en sprække i væggen. Når du har fundet reden, kan du målrettet bekæmpe myrerne. Dette kan du f.eks. gøre ved at hælde kogende vand ned i boet. Det dræber myrerne og får deres tunneller til at falde sammen. Bliv ved indtil vandet flyder over – det er tegn på at boet er fyldt helt op med vand.

Myregift

Myregift er en effektiv måde at slippe af med myrer på og er den bedste måde at slippe af med dem, hvis du ikke kan finde frem til indgangen til deres bo. Der findes forskellige typer myregift, herunder sprays, geler og pulver. Påfør myregiften omkring myrernes rede og på deres stier. Vær forsigtig med at følge produktets instruktioner og opbevare det utilgængeligt for børn og kæledyr.

Kan du forebygge en myreinvasion?

Det kan være svært at undgå myrer fuldkomment. Myrer findes overalt og man opdager sjældent deres tilstedeværelse, før de allerede har invaderet ens hjem. Men der er dog visse skridt, du kan tage for at forebygge en myreinvasion. Hold dit hjem rent og fri for madrester, da dette kan tiltrække myrer. Opbevar madvarer i tætsluttende beholdere, så myrer ikke kan komme til dem. Luk revner og sprækker i vægge og gulve for at forhindre, at myrer får adgang til dit hjem. Du kan også placere myregift eller myrelokkestationer rundt om dit hus som en forebyggende foranstaltning.