zz311

Livet som iværksætter kan for mange virke tillokkende. Ikke nok med at man får mere frihed under eget ansvar så får man nemlig også mulighed for at føre sine gode idéer ud i livet. Men hvor skal man starte, hvis man ønsker at gå sin egen vej som iværksætter?

Gør din idé unik

Det første du skal have styr på, er at din idé er konkurrencedygtig og holdbar i enhver situation. Hvorfor er DIN virksomhed mere unik end dine konkurrenters virksomhed? Du skal udarbejde en forretningsplan og har du ikke selv pengene til hele etableringen, skal du også finde ud af hvilken bank til lån og en erhvervskonto.

møde-iværksætter

Når du har godt styr på de grundlæggende ting, er det tid til at tage stilling til at oprette et CVR-nummer. I den forbindelse skal du vælge hvilken virksomhedsform du ønsker at drive. Der er fordele og ulemper ved alt, så du må ind og kigge på hvad der passer bedst på dig og din virksomhed.

Vælg den rette virksomhedsform

Opret ApS hvis du gerne vil være fri for den personlige hæftelse. For de fleste der springer ud i livet som iværksætter, vil der være en vis usikkerhed om ens idé kan føres til dørs med succes. Der kan ske mange ting som du ikke selv er herre over.

Skal du dreje nøglen igen, vil der derfor være en stor fordel at du ikke hæfter dig personligt overfor dine kreditorer som du vil gøre hvis du vælger at starte en enkeltmandsvirksomhed. Man vil helst undgå at tænke i værste fald, men det er vigtigt at gøre.

Holdingselskab er desuden værd at overveje hvis du alligevel står overfor opstart af et ApS. Der er både fordele i form af rullende kapital men også med mulighed for at sikre virksomhedens overskud ikke vil blive spist af kreditorerne hvis du bliver nødsaget til at dreje nøglen om.