zz311

Grækenland er et helt fantastisk ferieland og ikke mindst Samos i det nord østlige hjørne af det græske øhav, er et besøg værd for dem, som elsker den græske mentalitet, sommer og sol. Her finder du både græsk charme, smukke sandstrande, bjerge, hvide græske byer, hyggelige restauranter og pulserende byliv. Samos har den helt rette størrelse og atmosfære, hvis du gerne vil opleve den græske ferieatmosfære, som landet er så berømt for at give alle, som besøger Grækenland.

Et græsk hjørne nær Tyrkiet

Samos ligger i det nord østlige græske øhav og er relativt tæt knyttet til det tyrkiske fastland, som ligger ikke mange kilometer fra Samos. Øen har tidligere være tyrkisk og derfor finder du både græske og tyrkiske arkitektoniske perler på øen. Det samme gælder maden, som er stærkt inspireret af både det græske og det tyrkiske køkken. Samos ligger i en sagnomspunden del af Grækenland. Læser man Homers Iliade, vil man kunne læse om den berømte vind, som hver sommer rammer øen og gør at temperaturen bliver holdt på et niveau, hvor alle kan være med.

Smukke strande

Samos har et væld af smukke sandstrande og det er ikke svært at finde sig til rette på en dejlig græsk strand og nyde livet. Området var i gammel tid berømt og berygtet for sine mange pirater – og med god grund. Her kunne piraterne nemlig sejle deres skibe ind i de mange bugter, som Samos og øerne i området har. Her kunne piraterne gemme sig og søge ly for den kraftige vind.

strand - kyst

Kør rundt på øen

Øen har et fint vejsystem, som gør at du nemt kan komme rundt og få set hele øen. Lej eventuelt en bil eller en scooter og kom hele vejen rund i dit eget tempo. Man vil som gæst opdage, at der altid ligger en lille taverna eller en sandstrand, som kan friste, når man kommer rundt. Derfor er det smart at gå på opdagelse på egen hånd uden at være afhængig af et rejseselskab og deres trælse tidsplaner.

Tag på havet

Det er en super god ide at tage en dag på havet, når du besøger Samos. Sejl til nogle af de små øer uden om øen og oplev det stille øliv, som findes der.

Den græske mad er fantastisk

Du får noget helt fantastisk mad på Samos. Den klassiske græske salat er at finde over alt i Grækenland og består af solmodne tomater, agurk, oliven, søde rødløg, fetaost og rigelige mængder god olivenolie. Du vil også opdage, at grækerne er fantastiske til at grille. Prøv deres grillspyd eller de store grillede rejer. En anden fantastisk spise i Grækenland er blæksprutte. Blæksprutten hives op fra havets bund. Straks ved fangsten får den en masse tæsk, som er med til at gøre den mør ved tilberedelse. Slutteligt hænges den til tørre i sol og vind, inden den grilles over trækul. Det græske køkken har virkelig en masse at byde på og det handler bare om at kaste sig ud i en masse forskelligt.

fiskebaad

Skål i Ouzo

Samos er også berømt for sin ouzo. Ouzo er grækernes svar på al dårligdom. Vi danskere synes ofte, at den hvide drik smager af kongen af Danmark bolsjer og det er måske også sådan, at drikken bedst kan beskrives. Drik din ouzo til kold vandmelon og med rigelige mængder af isterninger. Det kan ikke anbefales at drikke ouzo uden is!