zz311

Mange virksomheder og vennelag gør en dyd ud af at samle flokken om en julefrokost. Dog bliver det årlige arrangement ofte en forudsigelig gentagelse af sig selv, men hvordan gør man det lige anderledes? Det finder du et par gode råd til

En spændende menu

For langt de fleste mennesker er julefrokost synonymt med rugbrød, rødkål og ris ala mande. Som bekendt er traditioner svære at ændre på, men maden til jeres årlige julefrokost er et godt sted at starte. Mange restauranter og caféer tilbyder en anderledes menu til julefrokosten, som I kan bestille til dagen.

Hvis ikke I vil bestille mad udefra, kan I også selv lave maden til jeres julefrokost. Det er en udfordrende og sjov måde, at se hinanden på og det kan endda agere en form for teambuilding. Opgaven er lettere, hvis I er en mindre virksomhed og har et køkken til rådighed. Hvis I er en større virksomhed, kan I dele jer op i hold. Opgaven er selvfølgelig nemmere, hvis I er en familie eller vennegruppe, der sammen holder en julefrokost.

Lav en sjov aktivitet sammen

Julefrokoster har også en tendens til at gå op i taler, skåle og måske en form for underholdning. Sjældent er det dog, at julefrokosten aktivt får folk op og stå og tage del i festlighederne. Derfor kan I overveje at finde på en sjov aktivitet, som alle i selskabet kan være med til. Et bud kunne være yoga – Det er sjovt, selvom man ikke er spor fleksibel, også kan det endda være rigtigt afslappende. Det er nok bedst at sørge for aktive aktiviteter før maden. Hyr en instruktør eller udnævn én i selskabet til at instruere resten.

Et andet bud på en sjov aktivitet kunne være en quiz, hvor alle kan være med. Det kunne være på Kahoot, hvor alle med en smartphone kan spille med. I kan vise spørgsmålene og resultaterne på en storskærm og se, hvem der får håneretten.

Gør det til en tema-fest

Julefrokostens mest oplagte tema, kunne være jul – Men hvorfor ikke gå den ekstra mil og lave julefrokosten til en reel tema-fest? Sådan undgår i, at julefrokosten år efter år byder på de samme nissehuer og julemandskostumer.

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Har du alligevel brug for et par forslag, kommer der et par stykker her:

  • Cowboy og indianer
  • Disko
  • Hawaii
  • Rumvæsner og astronauter
  • James Bond
  • Las Vegas og Casino-fest
  • Arabisk fest
  • Alice i Eventyrland

Folk bør komme udklædt, og der skal selvfølgelig også pyntes op til festen, så man rigtigt kan leve sig ind i det valgte tema. I kan købe pynten færdig, men I kan også slå jer sammen i selskabet, og lave jeres egen pynt til den tematiske julefrokost.

Til festen kan I også uddelegere ansvaret for at planlægge særlige lege, der passer ind i temaet og som får alle julefrokostens gæster aktiveret på kryds og tværs. Til enhver tema-fest skal der naturligvis også være en spilleliste med musik, der passer til temaet.