zz311

Er der én slags møbel, som ville passe perfekt ind i enhver livsstil, da er det et plankebord. Stue, kontoret eller køkkenet? Det passer ind hvor som helst takket være sin minimalistiske stil. Denne slags borde er blevet et kæmpemæssigt hit rundt omkring i de danske hjem og er blevet set rundt omkring i forskellige modemagasiner, på tv og benyttet som indretning på caféer og butikker. Vi vil her give en mere grundig introduktion til plankeborde, og hvorfor det kan være en god idé at vælge et.

Mobilspil på træbord

Hvad et plankebord er

Et plankebord er, som navnet indikerer, en form for bord konstrueret ud af planker af forskellige slags trætyper. For det meste er plankeborde rektangulære, men du kan også finde nogle runde varianter her og de. Disse ville være gode at have som sofaborde eller spiseborde. Perfekt til hvis man vil samles omkring et mobilspil og nyde et spil sammen. De mere traditionelle plankebord er derimod bedre til, hvis du eventuelt skulle have flere personer til bords.

Fordelene ved et plankebord

Ikke nok med at plankeborde i forvejen er super stilistiske, går de heller aldrig rigtigt af mode. De bliver bare mere og mere smarte, jo mere de bruges. Med et træbord af denne slags får du et bord, som du kan bruge de næste mange årtier, hvis du bare sørger for, at træet behandles ordentligt og vedligeholdes. Takket være bordets tidsløshed er det uundværligt til, hvis du har det med at skifte indretning ofte. Dens neutrale fremtoning gør det let at indrette resten af rummet omkring plankebordet. Skift sofapudernes, gardinernes eller tæppernes farver og det vil ikke pludseligt begynde at føles malplaceret. Der er endnu en stor fordel ved plankeborde og det er, at de oftest produceres enkeltvis. Det betyder, at der vil være rig mulighed for at få et bord specielt fremstillet til lige præcist dit hjem.

Træplanker

Sådan kan du finde en pris

Bordenes priser kan variere i høj grad. De har fået ry for at være dyrere end mange andre slags borde. Samtidig ender man ofte op med et bord, som er alle pengene værd. Den samlede pris afhænger af flere forskellige faktorer. Ønsker du at få en pris at vide, kan du eventuelt kontakte en forhandler og fortælle hvilket materiale, mål og behandling bordet skal have. Herfra burde de kunne give en mere præcis pris. Vælger du træsorter, som også vokser i Danmark, kan du generelt regne med en lavere pris end med andre.