zz311

Digitale medier fylder mere og mere i vores hverdag og overtager rollen fra diverse ellers analoge aspekter af vores daglige rutiner. Et godt eksempel er måden hvorpå online blogs og sider langsomt men tilsyneladende sikkert overtager de fysiske magaziner og blades roller.

Hvor vi tidligere besøgte en bladkiosk for at få vores dosis af nyheder om mode, kendte og livsstil, kan vi i dag finde en masse indhold på nettet, der erstatter disse magasiner.

tablet

Mange fordele

Mens nogle kritiserer udviklingen, fordi den gradvist udrydder de analoge mode- og livsstilsmagasiner, fremhæver mange også, at der er mange fordele ved den pågældende udvikling. En central fordel, som ikke kun gør sig gældende i denne kontekst, men for internettet generelt, er muligheden for at følge med her og nu – uanset hvor man befinder sig.

Er du på farten, kan du læse din favoritblog eller finde dit foretrukne indhold på en given hjemmeside nu og her på din smartphone, tablet eller bærbare computer.

En anden fordel er den øgede diversitet i udbudet af medier, som internettet åbner op for. Mens det kræver relativt mange ressourcer at starte et magasin med alt, hvad det indebærer, kræver det væsentligt færre ressourcer at starte en blog. Det betyder ikke nødvendigvis, at indholdet er af ringere kvalitet, men tværtimod at der er større konkurrence og derved også et større behov for at levere indhold af en vis kvalitet, hvis man ønsker at blive succesfuld med sin blog eller side. Faktisk findes der internetsider, der lader brugerne oprette en blog helt uden omkostninger, hvilket naturligvis gør det væsentligt mere tilgængeligt at begynde at bringe indhold om det, der interesserer en – hvad end det er mode, livsstil, hobby eller noget helt fjerde.

tablet

Hold dig opdateret på hvad som helst

Internettet åbner op for mange muligheder. En af dem er muligheden for med få klik at finde frem til indhold fra hele verden. Nogle ser dette som delvist negativt, men det er svært at benægte, at der også er positive aspekter til denne udvikling. Det gør, at der er mulighed for at finde en blog eller en side om lige akkurat det, der interesserer dig. Set i relation til de analoge magasiner, som typisk har været de flestes kilde til information tidligere, er det altså muligt at finde mere nichepræget indhold online.

Online kan du både finde blogs, der omhandler klassiske emner såsom livet med børn eller livet som kvinde, men du kan også finde sider, der omhandler væsentligt mere specifikke emner, end hvad de analoge magasiner tillod. Her kan man typisk finde nyheder, guides og lignende, ligesom man af og til også kan deltage i debatter og samtaler i kommentarspor og forskellige fora.

Netop denne mulighed for at indgå i en samtale er også noget, der ofte nævnes som en fordel ved de online medier. Disse online blogs og sider åbner nemlig i mange tilfælde op for muligheden for en tovejskommunikation, som var udelukket ved de analoge medier. Det giver læserne mulighed for at deltage aktivt og giver også medierne mulighed for at tilpasse indholdet efter læsernes ønsker og præferencer.