zz311

Går du med en drøm om at dele din viden om sundhed, det gode familieliv, kreative sysler eller noget helt fjerde – og savner du en velfungerende, flot platform, hvor fællesskabet med læserne virkelig kan blomstre?

Det kan være svært at overskue, hvor man skal starte sin livsstilsblog, når ambitionerne er store, men de tekniske og redaktionelle evner stadig er i den spæde fase. Derfor har vi samlet en håndfuld gode råd, så du kan komme godt fra start.

Programmering af hjemmeside

Få professionel hjælp

En af de første bump, du vil møde på din vej, vil nok – medmindre du har en kreativ baggrund – være mangel på erfaring med webdesign. Men selv hvis HTML er volapyk for dig, og dine grafiske evner ikke rækker til mere end kruseduller i Microsoft Paint, er der stadig håb. Med en hurtig Google-søgning finder du hurtigt frem til et webbureau, hvis kompetencer passer perfekt til det udtryk, du går efter.

Du kan f.eks. tage et kig på RoskildeWeb.dk. De tilbyder hjælp fra professionelle programmører, og deres in-house grafiker/webdesigner står altid klar til at gøre dine kreative visioner til virkelighed: hjemmesider Roskilde.

Mand researcher

Research, research og mere research

Når bloggen er toptunet og der er styr på det praktiske, er det tid til at få produceret noget fedt indhold til de læsere, du gerne vil tiltrække. Her får du et klart forspring, hvis dine indlæg opfylder disse to betingelser:

  1. De er personlige og lægger op til direkte interaktion med læsere i kommentarer og på sociale medier. Læserne føler, at de hyggesnakker om de store og små dilemmaer i hverdagen med en ven.
  2. Du ved, hvad du skriver om: Det er næsten umuligt at blive ekspert i alt under betegnelsen ’livsstil’, og det er der selvfølgelig ikke nogen, der forventer, at du bliver – men sørg endelig for at sætte tid af til at tale med eksperter og læse op på emnet, når du vil skrive om ukendt stof.

Særligt research er uhyre vigtigt. Gør du det ordentligt, tilfører du dine læseres hverdag værdifuld viden og hjælper dem med at øge deres livskvalitet på længere sigt. Har du fået et læserspørgsmål fra en ældre herre med dårlig ryg efter et langt, fysisk hårdt arbejdsliv? Læs op på holdningskorrigerende tøj til mænd – dette er blot én måde, hvorpå du kan tilføre værdi. Hvis du ved, at holdningskorrigerende tøj kan gøre store forskelle for holdningen, kan du dele denne viden med alle, der kan få glæde af denne.