zz311

At eje en hund er en meget givende oplevelse. Din hund kan give dig år med kærlighed, partnerskab og loyalitet. Så givende det kan være at eje en hund, så svært er det også at købe en hund og tage den rigtige beslutning. Der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til at skulle købe en hund. Derfor skal du tage dig den tid, som du har brug for. I denne artikel finder du nogle gode råd til overvejelse, som du skal gøre dig, inden du køber en hund.

Find en god kennel

Det er vigtigt at finde en god kennel. Det gælder, hvis du skal købe en hvalp og leder efter en bestem race. Det er essentielt at finde en kennel, der er etisk korrekt. Det vil sige, at de handler efter de universelle etiske regler, når det gælder behandling af dyr. Det kræver, at du laver lektier, fordi der er mange kenneler (og mange som er ude på at tjene penge, og ikke går op i om hundene bliver behandlet ordentligt). Spørg din lokale dyrlæge om information på ansvarlige kenneler i dit område. Du kan også gå ind på internettet og undersøge, hvilke der har fået gode anmeldelser. En etisk ansvarlig kennel vil med glæde vise dig rundt og lade dig spørge mange spørgsmål. De vil også have garanti for hvalpenes sundhed og kunne dokumentere det.

Adopter en hund

Tag ned på dit lokale dyreinternat. Der vil være hunde, som har fået en midlertidigt hjem der. Hvis du besøger internaterne i dit område, så vil du få en god chance for at se hundene i virkeligheden og beslutte om du er komfortabel med den måde, som hundene bliver behandlet der.

labrador hvalp

Vær opmærksom på, at det kan være en meget emotionel oplevelse for dig. For at holde følelserne nede, så kan det være en mulighed at tage en notesbog med for at tage noter på de forskellige hunde. Tag noter på alle de ting, som interesserer dig ved hundene. På den måde kan du gøre din søgning mere specifik.

Nogle internater har en politik, hvor man kan få hundene med hjem samme dag. Andre vil gerne have, at man ansøger og besøger flere gange. Der vil være en proces for at sikre, at I passer godt sammen, hund og ejer. På besøgene så er det vigtigt at huske at spørge om alle de ting, som du kan komme i tanke om. Spørg om dens sygehistorie, dyrlægebesøg og om den har haft nogle særlige adfærdsproblemer. Spørg om hvilken type mad den spiser. Det kan være, at du skal blive ved med at give den noget specifikt mad. Det kan også være, at det koster noget at adoptere hunden. Det skal du huske at spørge om. Specifikke hunde kan også have specielt adfærd. En labrador er f.eks. en god familiehund.

Undersøg hunden

Før du køber hunden, bør du få den undersøgt af en dyrlæge. Du burde få den tjekket, inden du køber den, så du ved alt om hunden. Dyrlægen vil kigge på hundens pels eller hud, og han kan se derudfra, om hunden er i god fysisk stand. Dyrlægen vil også kigge i ørene og munden, lytte til hjertet og lungerne. Du burde kende til din hunds helbred. Det er altid godt at kende til sine kæledyrs helbred. Det er vigtigt at værne om sine kæledyr nemlig.