zz311

Der er i dag mange, der har en kat. Og ligesom med alle andre dyr, som man vælger at gøre til en del af familien, så bliver en kat hurtigt et højt elsket medlem. Derfor skal den selvfølgelig behandles så godt som overhovedet muligt, og derfor er det vigtigt, at man som ejer tager ansvar ikke mindst for det foder, som katten indtager. 

Katten er nemlig ikke selv herre over sin menu, og derfor skal du sørge for, at du vælger det foder, som egner sig bedst til lige netop din kat.

Husdyr

Giv din kat de bedste forudsætninger for at være sund 

Det er nemlig ikke bare lige sådan at finde frem til det rette foder. Mange går rundt med en overbevisning om, at de bare kan købe det billigste nede i supermarkedet, idet det hele alligevel er ens. 

Sådan er det dog slet ikke. Der er meget stor forskel på det foder, som man kan købe til katte – og sådan er det faktisk uanset, hvilket dyr som der er tale om. Og derfor skal du være omhyggelig, når du tager en pose eller dåse ned fra hylden, når du gerne vil give din kat de bedste forudsætninger for at være så sund som muligt.

Din kats alder afgør den rette kattemad

Når det kommer til kattemad, så er det især alderen på den enkelte kat, der afgør, hvilket foder den skal indtage. Det vil sige, at det for eksempel ikke er det samme, der anbefales til en killing, som en ældre kat bør indtage. Det har noget med selve kattens sundhed at gøre og især de vitaminer og proteiner, som denne har behov for alt efter, hvilken alder denne har. 

Og det er vel heller ikke så underligt, når vi tager i betragtning, at det samme gør sig gældende for os, hvor der også er forskel på, hvad en nyfødt indtager i forhold til en fuldvoksen person.

Kattemad

Sørg for en glidende overgang til det nye foder 

Det kan altså derfor betyde, at du skal til at give din kat noget andet mad, end den er vant til. Og her skal du være opmærksom på, at en kat rent faktisk kan vælge at gå i sultestrejke, hvis der sker for store ændringer i dens madvaner. 

En kat er nemlig ligesom et menneske et vanedyr, der ikke bryder sig om at bryde med rutinerne. Derfor er det altafgørende, at du foruden at finde noget mad, der giver de rette nærringsstoffer til kattens alder, også finder noget foder, som din kat har lyst til at spise. Og ønsker du at skifte mærke, anbefales det, at du starter blødt ud med at mikse det nye med det gamle, således der forekommer en glidende overgang, hvor du løbende spæder mere og mere af den nye kattemad til.