zz311

Hvis tøj skal være 100% bæredygtigt, så er man nødt til at være nøgen! Men man kan komme langt med at fremstille tøj så bæredygtigt som muligt. Og så i øvrigt selv tænke over om man kan anvende det tøj, man smider ud på en anden måde.

Despite Active og Casual Wear har tænkt bæredygtighed ind i hele deres værdikæde og fremstiller kun tøj af genbrugte plastikflasker og genbrugsbomuld. Men smart og cool tøj, der er lækkert at have på og designet i flotte retro-farver.

Og du skal ikke gøre så meget for dit skab er sikkert allerede fuldt af tøj, der er lavet af polyester. Det meste sportstøj, overtøj og badetøj er lavet hele eller delvist af polyester. Det er et super materiale, er åndbart og kan håndtere sved og fugt. Der er bare det problem med polyester, at det egentligt er plastik, som laves af petroleum ligesom plastikflasker.

Således går en stor del af verdens olieproduktion til at lave polyester og anden plastik. Det er sindssygt energikrævende og CO2 udledningen er voldsom. Derfor er genbrugsplast vejen frem.

Men det er ikke kun plastikflasker, der kan anvendes i tøjproduktionen for at gøre det mere bæredygtigt. Opsamlede fiskenet, genbrugte bomuldsrester og ikke mindst helt nyudviklede materialer fra f.eks. bambus, bananpalmer, kaffegrums og eucalyptus kan anvendes til at fremstille tøj. Og uden det går ud over behageligheden at have tøjet på, holdbarheden eller designet.

Med andre ord – der er ingen årsag til ikke at købe bæredygtigt.

Når du køber bæredygtigt stiver du også din selvtillid og selvværd af og du medvirker til at gøre miljøproblemet med plastik i verdenshavene lidt mindre. Ikke meget mindre – men du gør hvad du kan. Og hvis alle gør hvad de kan, så bliver problemet meget mindre.

Bæredygtigt tøj skal starte et sted og det er hos dig selv.