zz311

Julen har fået et ry for at være en noget dyr begivenhed. November og december er virkelig perioden, hvor der smides penge ud på både sig selv, men også på andre. Fordi det er en tid med mange udgifter, så kan det pludselig blive en tung økonomi og et tungt budget, man lever under, og her har vi allerede en god grund til at sprede købet af gaverne ud 

Udover at denne spredning snitter udgifterne ud, så de lander i de forskellige måneders udgifter frem for blot at være poster for de tilbageværende to, hvortil at byrden vil være overkommelig, så medfører denne manøvre også, at man kan købe ting, som er mere sæsonbestemte. 

tæller penge

Udnyt købs- og byttemuligheder

December ligger imellem to særlige muligheder for at få sine køb til en bedre pris, end man normalt får stukket i ansigtet. Den ene vil være bytteperioden i januar. Butikkerne forbereder sig på julekøb og i byttefesten, der følger, så begynder en større varemængde at falde i pris. Dette er ikke kun varer med holdbarhedsdatoer, men varer, som har samme kvalitet og styrke i en lang periode frem. Dette kan være alt fra bløde pakker til teknik, køkkenudstyr m.m.

At gøre dette har dog den bagside ved tøj og teknik, at det vil være sværere at bytte, hvis det ikke virker eller ikke er i den rette størrelse, men køber man simple, faste objekter som en bog til bogormen, pensler og lærreder til den kreative maler, garn til hækleren og strikkeren, jamen så har man her en god mulighed for at ramme rigtigt. 

Alternativt kan man gøre brug af det store Black Friday Danmark event, der falder lige op til december måned, og udnytte de store prisnedsættelser. 

Opsparing

Fjern pengene, men brug dem ikke

Føler man ikke for at bruge pengene på tidlige gaver i frygt for, at de enten bliver købt af modtageren i perioden mellem køb og overrækkelsen måske, så kan man altid lade budgettet agerer, som om du gør det alligevel. Ser du ,hvad du overvejer at købe til vedkommende, så læg den givende sum penge til siden og øremærk dem med ”Ny computer”, eller hvad du overvejer at købe.

Som sådan er det det samme i økonomisk praksis og det endelige resultat. Praksis fordi kontoen vil stadig have de felter, det ville have, hvis du købte varerne, men følelsesmæssigt, fordi du ikke får en økonomisk lussing sidst på året.