zz311

De fleste danskere har formegentlig prøvet sushi, men for omkring 10 år siden var der ikke mange, der kendte til retten. På kort tid er denne japanske ret blevet udbredt og er i dag yderst populær rundt omkring i hele verden. Sushi er nok blandt de mest populære internationale retter og det er derfor også muligt at finde en sushi restaurant i det fleste byer. Får du lyst til sushi er det altså let at få fat på.

Et sundt måltid

Sushi er desuden en relativt sund ret. Dette er det blandt andet fordi den nori tang, som omgiver de fleste stykker af sushi er rig på omega 3. Derudover indeholder de fleste stykker af sushi ris, som er rige på kulhydrater og derfor kan bidrage til at give dig energi. Udover at sushi smager fantastisk findes der altså flere grunde til at du bør tage ud at spise på et af de mange sushi spisesteder, der findes i Danmark.

Forskellige typer af sushi

For mange har sushi en mere eksotisk smag end vi er vant til. Men nyder du smagen af forskellige typer af fisk, så vil der helt sikkert være et hav af sushi varianter som falder i din smag. Sushi findes nemlig i et hav af forskellige typer, som hver har deres egen unikke smag. Sushi kan dog også laves uden fisk, så hvis smagen af fisk ikke lige er dig, så vil du måske stadig kunne finde nogle sushivarianter, som du vil elske. Sushi findes nemlig i forskellige former og med forskelligt indhold. En af de klassiske varianter af denne ret er maki sushi, som  er ruller med tang udenpå og ris og en type af fyld indeni, der skæres ud i stykker. Dette er nok den variant de fleste kender. Der findes dog også mange andre sushivarianter.