zz311

Står du og skal købe din første bil, er det en god ide at sætte sig lidt ind i, hvad man skal være opmærksom på og hvilke faldgruber der kan være. Det nemmeste og sikreste er selvfølgelig at købe en bil fra ny. Så behøver man ikke spekulere i stand og antal kørte km. Men en helt ny bil kan være en dyr affære og derfor vælger mange også at købe deres første bil som brugt. Det betyder ikke, at man ikke kan få sig en lækker bil. Der findes mange gode brugte biler på markedet. Kig for eksempel efter en BMW Z3, som er en god bil i klassisk design.

Kig på økonomien

Først og fremmest handler bilkøb om økonomi. Biler fås i alle prisklasser fra omkring titusind op til flere millioner kr. Men det er ikke kun prisen på selve bilen, man skal tænke på. Selve det at have bil koster også. Der skal betales vægtafgift, forsikring, afbetaling af bilkøbet og så er der selvfølgelig det brændstof, man bruger. Det er altid en god ide at regne udgifterne ud på månedsbasis, da det giver et bedre overblik over, hvordan det passer ind i den daglige økonomi. Sørg derfor for at tjekke op på alle disse ting inden et køb. Hvor meget du skal betale i afgifter afhænger nemlig af, hvilken bil man har.

bilkøb

Overvej brændstof type

En anden god ting at overveje er, hvilken brændstof type man vil gå efter. Det har nemlig både betydning for miljøet og din pengepung. El er et miljøvenligt og billigt brændstof. Til gengæld koster disse typer biler lidt mere end benzin- eller dieselbiler. I det lange løb kan det dog være, at det kan betale sig. Lav derfor et regnestykke der viser økonomien på den lange bane, inden du træffer dit valg.

Prøvekør og få et undervognstjek

Når du er nået nogenlunde frem til, hvilken bil du gerne vil have, så er det altid en god ide at prøvekøre bilen – især hvis den er brugt. Lyt efter om bilen rasler og kør eventuelt forbi en mekaniker og få et undervognstjek. De få hundrede kroner det koster, kan være godt givet ud, hvis det viser sig at bilen er ved at ruste op.

brændstof