zz311

Mange er af den opfattelse at det er spild af tid at spille videospil. De synes man skal bruge ferien på at være social, komme foran med sine lektier eller lære en masse nyt. 

Men man, måske lige med undtagelse af det med lektierne, gør faktisk alt det ovennævnte, når man spiller videospil. Det er derfor på ingen måde spild af tid, når man bruger sin ferie på videospil.

Nærmere tværtimod. Man bliver stimuleret på rigtig mange måder når man spiller videospil, og der findes efterhånden som mange forskellige former for videospil, at der helt sikkert vil være noget for selv dig der er meget kræsen når det kommer til hvilken slags underholdning der falder i din smag. 

børn vinder succes videospil

Videospil er ofte meget sociale

Selv hvis man sidder på sit mørke værelse med høretelefoner på og spiller videospil, er det faktisk ofte relativt socialt. Kommunikationen foregår måske gennem en skærm, men det ændrer ikke på at man alligevel bruger kvalitetstid med sine venner, og samtidig arbejder sammen for at komme igennem baner eller sørge for at ens hold vinder.

Er du født i slut 90’erne eller start 00’erne, kan du helt sikkert huske da man gik i folkeskole og fik nogle venner med over. Så satte man sig alle sammen foran den store stationære computer og spillede spil, som dem man kan finde på playonlinegamestoday.com

På trods af at man alle sammen sad foran en skærm, brugte man alligevel tid sammen, og der kunne komme en masse sjov ud af at finde en masse forskellige spil og konkurrere i hvem der kunne komme længst, eller få den største high-score.

På samme måde er der mange venner der mødes i dag og sætter sig til at spille videospil. Det kan virke asocialt, men det er ligeså socialt som hvis man sad omkring bordet og snakkede. 

Video controller videospil

Videospil er både mentalt og fysisk udfordrende

Selvom videospil har et rygte for at være spild af tid og ikke være andet end hjerneløst tidsfordriv, så er der faktisk ingen videnskabelig opbakning for disse fordomme. Tværtimod har videospil faktisk en masse positive fordele.

Wii er en kendt spillekonsol, som har en plads i de fleste danske hjem. Der findes en lang række spil til konsollen, men nogle af de mest kendte er spil som Just Dance og Wii Sport. Begge spil er meget fysisk krævende, og giver helt sikkert en sved på panden. 

I Just Dance gælder det om at danse efter de dansetrin der bliver vist på skærmen, og i Wii Sport kan man spille en masse forskellige sportsgrene som fx baseball eller boksning. Begge spil kræver at man kommer op fra stolen og får bevæget kroppen, og giver derfor noget af en workout. 

Andre videospil som kan spilles siddende, udfordrer dig mentalt. Selv i de klassiske skydespil som er blevet set ned på af mange, handler det om at tænke strategi, kunne forudse ens modstanders næste træk og kunne have hurtige reflekser. 

Alt sammen nogle evner som kan komme en til gode i andre aspekter af livet, og som helt generelt bare er gode at have med sig.