zz311

Er en af dine kære afgået ved døden? Det er forskelligt, hvorvidt den afdøde person har haft et ønske om et bestemt farvel. Nogle foretrækker begravelse, mens andre ønsker en bisættelse. Askespredning er tillige en mulighed, som nogle vælger – imens visse personer frabeder sig nogen form for ceremoni. Uanset hvad der ønskes, er det imidlertid vigtigt for de pårørende at sige ordentligt farvel på en mindeværdig måde.

 

En fin begravelse

Bor du i Taastrup? Så kan du nemt finde din lokale bedemand i Taastrup. Hvis den afdøde har ønsket en begravelse, tages der hånd om alt det praktiske i forbindelse med denne. En begravelse foregår således, at samtlige pårørende finder deres respektive pladser i kirken. Efterfølgende vil der være et præludium og en indgangssalme. Præsten vil derefter sige en kort bøn, og der læses i denne forbindelse et tekststykke op fra Biblen. Herefter vil der ofte blive sunget en salme. Efter denne vil præsten komme med et par ord, der ofte er lavet sammen med jer, som kendte den afdøde godt. Afslutningsvist kan der blive sunget en fortrukken salme, som I har valgt sammen, hvorefter kisten bæres ud af kirken. Ved gravstedet vil præsten udføre ritualerne med en bøn og jord på kisten.

 

Hvordan foregår bisættelsen?

Man kan alternativt også vælge en bisættelse i stedet for en begravelse. Denne minder meget om begravelsen, når det kommer til ritualerne i kirken. Efter dette er der imidlertid en forskel. I stedet for at kisten sænkes ned i jorden, vil den blive ført ud i rustvognen, hvor man i stedet her tager afsked med den afdøde. Hvis den afdøde hverken har ønsket en begravelse eller bisættelse, er det naturligvis også en mulighed at udføre en askespredning. Dette kan du læse meget mere om på websiden – mens du også kan læse, hvordan det foregår, hvis den afdøde har frabedt sig en ceremoni.