zz311

Der er efterhånden ingen tvivl om, at elbiler bliver det nye. Mange begynder i hvert fald at få øjnene op for, at vi alle bør gøre noget for at holde klimaforandringerne for døren, og når det kommer til klimaforandringer, er transport unægtelig en af de store syndere. Kunne vi med et snuptag ændre samtlige biler i Danmark til at køre på strøm, ville det altså være et godt skridt på vejen mod at blive et klimaneutralt land. Selvom Danmark generelt set er et ret ambitiøst land, når det kommer til klima, halter vi dog paradoksalt nok bagefter, når det kommer til elbiler. På den front er vores nabo mod nord, Norge langt foran os.

 Vi mangler lade standere

Derfor halter vi efter i Danmark

Det kan selvfølgelig være alt lige fra kultur til elpriser, der ligger til grund for den udvikling, men en anden grund, der bestemt ikke er ubetydelig, er manglen på lade standere langs de danske landeveje. Hvis man som ganske almindelig dansker ikke har mulighed for at kunne lade sin elbil op, mens man er på farten, kan det være et rigtig besværligt skifte, hvis man skal til at køre i elbil til hverdag. For mange danskere uden for de store byer, kan det ligefrem være et umuligt skifte. Det er ærgerligt, men det er heldigvis også noget, der kan gøres noget ved. 

Stander-hjemme

Råd til dig, der gerne vil have elbil

Hvis man, som mange andre, tror at elbiler bliver en del af fremtiden, så kan det nemlig sagtens betale sig for tankstationer at investere i opsætning af lade stander, lige som det kan betale sig for de elektrikere, der til dels tjener deres penge ved at sætte dem op. Desværre er det en langsom udvikling, og indtil da, må vi som borgere være innovative.

Er du en af de mange danskere, der egentlig godt kunne tænke dig en elbil, enten fordi det er lækre nye biler, eller fordi de er bedre for klimaet, er der nemlig råd at hente. Ligesom elektrikere lige nu blandt andet tjener penge på opsætning af lade standere hos modige tankstationer eller på parkeringspladser, kan du også få opsat en på din private ejendom, hvilket vil gøre det langt hurtigere og mere praktisk at lede og køre i sin elbil. Så må vi bare vente og se, hvad fremtiden bringer.