zz311

G’Vine Floraison Gin er en grøn gin, der kommer fra Frankrig. Denne gin adskiller sig fra den klassiske gin smag, da den i større grad har undertoner af en floral friskhed, som den klassiske gin ikke besidder. 

Man kalder denne en grøn gin, da den er fremstillet på grønne druer, hvilket også er med til at give ginen dens friske smag.

vindruer

Floraison betyder blomstring

Denne gin fremstilles i hjertet af Cognac-distriktet på det fantastisk Maison. Ginens navn ”floraison” kan oversættes til ”blomstring”, hvilket er meget passende, da dette netop er, hvad der forventet af en enhver vindrues livcyklus. 

Navnet hentyder også til, at man bruger druens blomster, mens de er i udblomstring, hvor man i mange andre tilfælde lader vinrankerne afblomstre. I G’Vine Floraison Gin bruger man nemlig blomster til at give væsken dens markante og florale smag.

Den perfekte sommergin

Fordi denne grønne gin er fremstillet på blomster, har en floral smag samt duften af sommerblomster, så egner den sig perfekt til de lune sommeraftener. Her kan man både bruge ginen til at lave en gin og tonic, eller man kan eksperimentere med andre typer cocktails.

Ginnens botanicals

Når man taler om ingredienser i en grøn gin, så bruger man ofte begrebet ”botanicals”. I enhver gin skal der være en vis mængde enebær, da det er disse, der giver smagen af gran, som man kender fra ginen. Men der er mange andre botanicals, der bliver brugt i denne type gin. 

Faktisk bruger man hele 8 andre botanicals for at give ginen den perfekte smag. Man kan opdele ginens botanicals i fire forskellige familier, da disse destilleres hver for sig. Den første familie er enebær, da det som sagt er en kendetegnende botanical i enhver gin. 

I familie 2 finder man botanicals som lime, lakridsrod, grøn kardemomme, kassiabark og ingefær. I familie 3 er der koriander, muskatnød og javapeber. I den 4. og sidste familie er der vinblomst. Alle disse botanicals bruges tilsammen til at give G’Vine Floraison dens unikke smag (og duft).

gin og tonic

Smagen af G’Vine Floraison

Denne gin smager domineret af smagen fra vinblomster, der efterlader en frugtig og blomstrende smag. 

Det giver ginen en enorm friskhed, samtidig med at den føles silkeblød i munden. Hvis du ikke er så vild med den klassiske gin-smag, der typisk er udtrykket fra enebær, så er denne gin måske perfekt for dig. Gran-smagen i denne gin er nemlig ikke specielt fremtrædende.