zz311

Har du fået til opgave at afholde en polterabend for din gode kammerat? Vil du skabe en mindeværdig aften, som brudgommen sent vil glemme? Og mangler du en god ide til en aktivitet, som virkelig symboliserer dét nye liv, manden er på vej ind i med ægteskabet?

Så skulle du måske arrangere en aften i et Escape Room. Læs her, hvorfor en times nervepirrende og hjernevridende gådeleg er den perfekte måde at afholde en polterabend på.

En festlig polterabend

Hvad er et Escape Room?

Escapes Rooms er begyndt at poppe op rundt omkring i de danske byer, og hvis du rejser uden for landets grænser, vil du finde konceptet stort set overalt i verden. Det er et nyt fænomen, som er blevet voldsomt populært.

Du kan sammenligne et Escape Room med et brætspil. Sammen med 3-4 andre kammerater har du en times tid til at løse en masse gåder for at komme frem til afslutningen i spillet. Forskellen er dog bare, at et Escape Room er et virkeligt lokale, I rent faktisk bliver låst inde i.

Brug sanserne og hjernen

Det er altså en fysisk aktivitet, hvor du skal være til stede i virkeligheden. Et Escape Room er typisk et lille, kvadratisk rum – ikke meget større end en stue – hvor der er en masse genstande, symboler og måske endda hemmelige passager. 

I skal i samarbejde finde ud af, hvordan I kommer ud af rummet igen, inden tiden løber ud. Og ja, døren er faktisk låst, så det er bare med at komme i sving. Der er typisk en masse gåder, I skal løse, og det gør I kun ved at føle jer rundt i rummet, samle genstande op, prøve at tyde mærkelige symboler og kommunikere med hinanden hele tiden.

Kvinde løser gåder i Escape Room

Escape Rooms findes mange steder

Du kan i dag finde Escape Rooms i de fleste større danske byer. Forskellige firmaer udbyder denne service, og du kan surfe rundt på nettet efter de bedste tilbud og specifikationer. 

Der findes nemlig ikke to Escape Rooms, som er ens, og alle disse rum har hver deres tema. Du kan altså den ene dag befinde dig i en uhyggelig krypt med mærkelige alkymiske væsker, og den næste dag skal du prøve at regne gåder ud i et aztekisk tempel.