zz311

Hvis du har træværk, der tilbringer hele livet eller størstedelen af livet udendørs, er det vigtigt at du sørger for at beskytte træet mod vind og vejr. Det meste træ kan ikke holde til at stå ude i længere tid uden at være beskyttet. Derfor er det vigtigt at bruge billig træbeskyttelse, hvis du vil have dit træ til at holde i mange år. Læs mere om træbeskyttelse på maling-guiden.dk, hvis du vil lære mere om træbeskyttelse. Træbeskyttelse kan bruges til mange forskellige ting. Det kan være til dine havemøbler, hegn, beklædning på hus og skur, højbede. Hvis du går ud i din have, har du helt sikkert noget træ, der trænger til en god omgang beskyttelse.

Transparent træbeskyttelse

Der findes flere forskellige former for beskyttelse til træ. En af disse typer er den transparente beskyttelse, som ikke dækker. Det betyder at man stadig kan se træets struktur, selvom man maler med træbeskyttelsen. De forskellige produkter har desuden forskellige egenskaber. Hvis du er i tvivl, hvad du skal bruge til dit træ, kan du med fordel snakke med en medarbejder i et byggemarked eller hos en farvehandler. De har viden og erfaring på området, og kan hjælpe dig med at vælge det helt rigtige produkt.

Hvis du har nogle overflader i træ, der skal holdes vedlige, men som der også er meget sugende, skal du have et specielt produkt. Overfladebeskyttelse af sådanne overflader sker med et produkt, der kan trænge ned i revner og porer i træet. Hvis man beskytter med sådan et produkt, kan man beskytte mod fremtidig revnedannelse. Dermed forlænger man levetiden på det pågældende produkt. Det kan f.eks. være et havebord eller et hegn i træ, der er særligt sugende. Produktet er derimod ikke velegnet til gangarealer. Til træterrassen skal man derimod have sat i et produkt, der er velegnet til det formål.

Træbeskyttelse der dækker

Det er ikke sikkert, at du vil vise hvordan træet ser ud. Måske vil du bare gerne male sit træ og samtidig beskytte det. I så fald kan du med fordel vælge et produkt, der både dækker og beskytter. På den måde slår du to fluer med et smæk. Disse produkter varierer alt efter hvor godt de dækker og på hvilken måde de beskytter. De varierer også efter hvilket produkt de er velegnet til. Nogle produkter er gode til gangarealer, mens andre er gode til facader.

Hvis du er i tvivl om hvilket produkt du skal have fat i, skal du altid snakke med en professionel. Hvis du har en garage eller et udhæng, der skal males og træbeskyttes, skal du have fat i et produkt, der er velegnet til det. Du skal desuden være opmærksom på at vælge et produkt, der er godt til ældre træværk, hvis du har træværk der ikke er nyt. Nogle produkter er bedre til helt nyt træværk, mens andre er velegnet til ældre og tidligere behandlet træværk. Den dækkende beskyttelse skal både have en god indtrængning og vedhæftning på træet.