zz311

Det er et must at beskytte sin computer mod virus og hackere. Internettet er et fantastisk sted, men det er også fyldt med skjulte farer, som mennesker, der ikke er computernørder, ikke kan se.  At være på internettet betyder, at der er risiko for at blive ramt af hackerangreb og virusinfektioner. Risikoen for at få en virus er faktisk meget høj, hvis man ikke beskytter sin computer.

Ligeledes er risikoen for at blive hacket stor, hvis man ikke er påpasselig. Så hvis du er på internettet og ikke allerede har taget dine sikkerhedsforanstaltninger, så er det en god idé at læse med her. Denne artikel giver dig indsigt i nogle af de vigtigste ting du skal ruste dig med for at sikre, at du ikke er sårbar over for computervirus og hackere.

Antivirus- og antispyware software

Det er rigtig vigtigt at have et godt antivirusprogram til sin computer. Selvom din computer er helt ny og fri fra virus, er den stadig meget sårbar så længe du ikke et antivirusprogram installeret. Når du vælger et antivirusprogram, så gå efter det bedste, og ikke det billigste, for at beskytte dig din computer bedst muligt.

Firewall beskyttelse

På dansk “brandmur”. Firewalls står forrest i internetsikkerhedens forvar. En firewall er beskyttende software, hardware eller en kombination af begge, der sørger for at tillade eller blokere trafik baseret på et sæt sikkerhedsregler.

Internetsikkerhed_online_hacking

Komplicerede kodeord

For at undgå at blive hacket, skal du sikre dig, at dine kodeord ikke er nemme at gætte for hvem som helst. Dine kodeord burde aldrig være sådan noget som “123456” eller dit navn.  Husk altid at gøre dine kodeord så komplicerede som muligt. Du bør have både store og små bogstaver samt tal i dit kodeord, for at gøre dem ekstra svære at gætte.

Det er også smart at have forskellige kodeord til dine profiler, så der er mindre chance for, at nogen skulle få adgang til alle dine profiler, hvis de skulle få fat i dit kodeord. Hav evt. en lille bog, hvor du skriver dine kodeord ned, så du ikke risikerer at glemme dem hele tiden.

Pas på med, hvad du klikker på

Phishing betegner det hackere gør, når de forsøger at franarre internetbrugere deres personlige oplysninger, ofte vha. forfalskede e-mails. Phishing bliver mere og mere sofistikeret. Hvis du modtager en mail, hvor du bliver bedt om at “bekræfte dine bankoplysninger” eller “betale din gæld”, så vær på vagt.

Det er ikke normalt, at banker og andre virksomheder, der ligger inde med dine personlige data, beder dig om at skride til handling eller udlevere dine informationer på så uformel vis. Ring altid til din bank og bed om bekræftelse, inden du følger instrukserne eller klikker på nogle af linkene i disse e-mails.

Forældre, hold godt øje med jeres børn

Børn har det med nemt at blive lokket til at klikke på noget de ikke burde. Sørg for at slå forældrekontrol til på de enheder, jeres yngste børn bruger. Lær de børn der er gamle nok at færdes sikkert på internettet.

Internetsikkerhed_online_hacking