zz311

Det er langt fra de fleste, der har et liv, som er indrettet til at kunne køre på en enkelt indtægt gennem længere tid. Derfor er det også så vigtigt at beskytte sig, hvis uheldet skulle være ude. Håb på det bedste, men forbered dig på det værste – sådan bør vi tænk, især, når det kommer til den sårbare situation vi kan ende i, hvis vi selv eller vores partner skulle miste jobbet. Det er dog ikke nok bare at vælge en a-kasse, for der er rigtig mange fordele ved at vælge den rigtige a-kasse. Her kan du læse mere om, hvad du kan kigge efter, hvis du er på markedet efter økonomisk sikkerhed.

Hænder, der holder sammen

Tværfaglig a-kasse

Der er stort udbud, når du skal ud og vælge en a-kasse. Faktisk har vi herhjemme hele 24 forskellige du kan vælge imellem. Blandt e 24 er der 11 der er såkaldte tværfaglige a-kasse, hvilket betyder, at de henvender sig til alle uanset, hvilket fag du arbejder med. Denne form for a-kasse er rigtig god, hvis du for eksempel ofte skifter job eller, hvis du bare gerne vil have en billig a-kasse.

De tværfaglige a-kasser er oftest dem, der tilbyder de billigste løsninger til deres medlemmer og måske netop derfor er de så populære. Faktisk er det kun visse af de sundhedsfaglige a-kasser, der kan måle sig, når det kommer til prisen på de tværfaglige a-kasser. Det er altså med andre ord et rigtig godt bud, hvis du blot er på udkig efter en billig a-kasse, der kan sørge for, at du er økonomisk dækket i ind, hvis uheldet er ude.

En lille og en stor hånd

Fagspecifikke a-kasser

Hvis du i stedet overvejer en fagspecifik a-kasse, så har du de resterende 13 at vælge imellem. Der findes en række forskellige specifikke stillinger du kan vælge ud fra, hvis din a-kasse ikke nødvendigvis skal vælges ud fra jobkategori.

  • Nyuddannet
  • Selvstændig
  • Leder
  • Lærling/elev
  • Studerende

På den måde kan du altså tilpasse dit valg 100% efter, hvad der er vigtigst for dig – både i jobbet nu og i sikkerheden, hvis uheldet skulle være ude. Det har de mange forskellige tilbud også fundet ud af og derfor vil de altid gøre deres bedste for at give deres kunder den bedst mulige oplevelse. 

Derfor er der også ofte rigtig gode fordele at hente ved at vælge en a-kasse, der er henvendt netop til dit fag eller din stilling. Især,  hvis du ønsker sparring og hjælp ud over den økonomiske side, hvis du en dag står uden job.