zz311

I Danmark har vi en stolt tradition af A-kasser. Vi bruger dem til at få udbetalt dagpenge, så selvom at du bliver arbejdsløs, så har du stadig muligheden for at sove trygt.

Men er det virkeligt alt? Selvfølgelig er det ikke det! I dag har A-kasserne udviklet sig til at klare langt mere end bare udbetale summerne, når du mister et job. Så hvad er det lige helt præcist, du får ud af et være medlem? Jo du kan se nogle af grundene nedenfor.

Føl dig mere tryg på arbejdet

Nogle professioner har en tendens til at have høj arbejdsløshed. For nogle mennesker er det allerede stressende nok. Men hvad så, når der også eksempelvis er problemer i den større økonomi? Hvad nu, hvis der sker noget derhjemme?

Alt dette påvirker dit arbejde, og det kan være svært faktisk at være glad for at komme på arbejde under sådanne omstændigheder.

Men som medlem af en A-kasse, så kan du vide dig tryg i, at selv hvis du en dag ikke længere skal gå på arbejde, så bliver du udbetalt dagpenge og kan dermed søge nyt job.

Mød ligesindede professionelle

Der er faktisk et ret stort fællesskab omkring A-kasser i dag. For det er ikke bare en organisation, hvor du melder dig ind og så er det det.

Mange A-kasser er møntet på bestemte professioner og fag, for eksempel til akademikere eller til håndværkere. Det betyder, at når det holdes møder og forsamlinger landet over, så er der mulighed for at møde rigtigt mange spændende mennesker fra samme fag som dig.

Og det kan være en god mulighed for at få noget perspektiv på det arbejde, som du laver. Samtidig viser det en solidaritet, at I er sammen om netop dette.

kontor

Kurser og tilbud er en ny mulighed

Som sagt, så var A-kasser engang bare til for at udbetale dagpenge. Det gør de stadig, men i dag har man også anerkendt, at de kan meget mere end bare at udbetale pengene på din bankkonto.

For eksempel tilbyder rigtigt mange A-kasser kurser til alverdens ting. Nogle af dem er personlige – hvordan håndterer man at være arbejdsløs eller hvordan holder du bedre fokus? Det kan være vigtige ting og rare livslektioner at have.

Men noget af det er også mere rettet mod det professionelle. Har du ikke været arbejdsløs i lang tid, så kan det være, at det med at skrive et CV og gå til jobsamtale er lidt rustent. Mange A-kasser tilbyder netop kurser og workshops til dette formål.

arbejdsplads

Til sidst bør det nævnes, at arbejdsløshed, for nogen, er kickstarten på noget helt nyt og spændende. Organisationerne kan her også give dig noget sparring om, hvad du skal kigge imod nu. Skal du over i en ny branche eller vil du bare godt prøve noget lidt anderledes? Uanset hvad, så kan du få personlig hjælp til netop dette.

Det er altså tydeligt, at A-kasserne i dag er mere end bare pengepunge. De giver dig faktisk flere muligheder, end hvis du ikke er medlem – og derfor bør du selvfølgelig melde dig ind i en!