zz311

Webdesign er i dag blevet mere en kunst end en videnskab. Det er umuligt at sige præcis, hvordan det hele kommer til at hænge sammen og udfolde sig, før man rent faktisk har produceret det og vist det til offentligheden.

Men med godt webdesign kommer man rigtigt langt, så selvfølgelig skal det gerne være noget, som virker godt fra starten. Derfor kan du nedenfor læse om 4 tips til at få en webside, som er sjov at være på, men som stadig er brugervenlig!

Vælg et slogan eller design, som sætter tingene på spidsen

Alle vil gerne have en hjemmeside, som bliver taget seriøst – men det betyder ikke, at man ikke kan gøre det en smule opsigtsvækkende. Et godt eksempel på design i den virkelige verden er Liberal Alliances bil, som var påført en reklame der beskrev, hvor meget af bilens pris gik til afgifter – det kan du læse om her.

Det vigtige er her, at det er opsigtsvækkende, og det starter en samtale mellem dig og dit publikum. Det samme må du gerne gøre på din hjemmeside.

Så derfor må et spydigt slogan godt stå centralt, så der bliver skabt noget opmærksomhed. Eller hvad med en tegning, som kan fortolkes på forskellige måder? Det rammer flere målgrupper uden nødvendigvis at give et svar på noget.

Kort sagt, så må det hele godt sættes lidt på spidsen. For så skaber du en nysgerrighed blandt dine besøgende om, hvad du egentligt vil og mener. Og nysgerrighed er en god kvalitet at indstille blandt ens publikum.

Brug tom, hvid plads til at fremhæve elementer

Når det kommer til at fremhæve forskellige elementer på en hjemmeside, så er det nogle gange lettere sagt end gjort. Men i stedet for bare at gøre tingene større, eller ved at give det ekstra mange farver, så skal du måske gøre det mere simpelt.

For se på https://dinboganmelder.dk/. Her er der masser af plads omkring hvert oplæg og hvert billede. Det gør, at man som læser tydeligt ved, hvad det er, som man skal kigge på, og hvad der fremhæves.

Og det gør simpelthen oplevelsen bedre for alle de besøgende. Man har nemmere ved at vide, hvad man skal fokusere på, og det hele bliver ikke så rodet, som det nogle gange kan blive.

Vær ikke for vild med farverne

Det kan nogle gange være fristende bare at vælge alle farverne, som er derude for at skabe en masse dynamik og sjov. Desværre kan det ofte være svært at se på for øjnene.

I stedet bør du vælge 2-3 farver, som du gerne vil bruge. Disse afhænger af stemningen, hvor brune og grønne farver ofte er hyggelige og naturlige, mens stærkere farver såsom orange, lyserød eller lyseblå vil være mere sprudlende.

hjemmeside

Men derudover det en god idé at vælge nuancer af disse. Så i stedet for at alt har samme blå farve, så har noget en lysere blå og en mørkere blå. Det gør, at tingene bliver fremhævet uden at være for voldsomme.

Brug video på din side

En populær trend i dag er, at man bruger video på selve sin hjemmeside – uden at brugeren rent faktisk skal klikke på videoen.

Det kan du gøre ved at indsætte videoen i headeren, hvor den altså vil komme til at befinde sig øverst på siden. Nogle vælger også at indsætte videoen som hele baggrunden.

Smart er dette, fordi det giver et dynamisk og sjovt look. Det er dog vigtigt, at du husker på at vælge en video, som kan gentages om og om igen, og hvor der ikke sker for meget. Ellers kan det distrahere og gøre det svært at navigere på hjemmesiden!